Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

‘Meerdere doden’ en 34 vermisten op brandende boot in buurt van Los Angeles: grote reddingsoperatie begonnen

Op een  boot voor de kust van Zuid-Californië zijn meerdere mensen om het leven gekomen toen er midden in de nacht brand uitbrak. Naar 34 mensen wordt gezocht. De kustwacht van Los Angeles is een grootse reddingsoperatie gestart en stuurde meerdere reddingsboten en helikopters. 

Volgens de brandweer zijn vijf bemanningsleden gered. Zij waren aanwezig in de hoofdcabine toen de brand uitbrak nabij Santa Cruz Island. Voor het lot van de 34 andere opvarenden die benedendeks sliepen wordt gevreesd. Een woordvoerder van de brandweer maakte bekend dat er ‘meerdere mensen zijn omgekomen’, maar onduidelijk is nog hoeveel precies. Brandweerwoordvoerder Mike Eliason geeft aan het ergste te vrezen voor de nu nog vermiste passagiers. ,,We houden nog steeds hoop dat iemand naar de kust is gezwommen. Wanneer ze ‘s nachts voor anker liggen, zijn ze vrij dicht bij de kust. We moeten blijven hopen, maar we bereiden ons voor op het ergste scenario

Volgens het hoofd van de kustwacht kwam er een melding dat er mensen vastzaten door het vuur.

Brandweer en kustwacht doorzoeken op dit moment het water rondom de brandende boot, in de hoop opvarenden op te kunnen pikken. De reddingsacties verlopen moeizaam, mede doordat het erg mistig is rondom de boot. 

De brand zou vannacht om half vier ’s nachts zijn uitgebroken op het schip in de buurt van het Santa Cruz Island. Het gaat om een 22-meter lange boot die duikers en vissers kunnen huren, en die de naam ‘Conception’ draagt. Afgelopen weekend maakte een groep duikers hiermee een excursie naar de wateren rond het eiland San Miguel, blijkt uit de website van de verhuurder. Vandaag zouden ze ze terugkeren naar de haven.

Bron: AD / CBS / CNBC

Deel het nieuws met anderen: