Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

Onderzoek ontdekt dat als de geldmachine zou worden uitgeschakeld, de VS onmiddellijk in een gruwelijke depressie zouden duiken

Een nieuwe studie heeft ontdekt dat we veel afhankelijker zijn van de grote machine voor het creëren van schulden in Amerika dan de meesten van ons zich ooit hadden kunnen voorstellen.

  Tegenwoordig is schuld betrokken bij de meeste van onze grote transacties. Om een ​​huis te kopen, gaan de meesten van ons in de schulden. Hetzelfde is waar wanneer de meesten van ons een voertuig kopen. De totale creditcardschuld is meer dan een triljoen dollar en de totale schuld van studentenleningen is nu meer dan een triljoen en een half dollar. De bedrijfsschuld is sinds de laatste financiële crisis meer dan verdubbeld, staats- en lokale overheden verdrinken absoluut in schulden en ongedekte pensioenverplichtingen, en de federale overheid heeft meer dan 22 biljoen dollar aan schulden. De Federal Reserve en de “te groot om te falen” banken vormen de kern van dit verraderlijke op schulden gebaseerde systeem, en het heeft systematisch de mooie toekomst vernietigd die onze kinderen en onze kleinkinderen zouden hebben. Maar als we op dit moment de grote machine voor het creëren van schulden op dit moment uitzetten, zou ons hele economische systeem volledig instorten omdat we er zo afhankelijk van zijn geworden. In feite een studiedat zojuist werd uitgevoerd door Bloomberg ontdekte dat “bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking in een negatief territorium zou duiken” als de mogelijkheid om te lenen plotseling werd verwijderd

De gezondheid van de natie, gemeten aan de hand van het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking, zou in een negatief territorium duiken zonder afhankelijk te zijn van geleend geld, volgens gegevens verzameld door Bloomberg.

In feite zouden de VS bijna onderaan de ranglijst komen te staan ​​van 114 economieën per BBP per hoofd van de bevolking. Alleen Italië, Griekenland en Japan zouden het slechter vergaan. Dat is een seismische verschuiving van Amerika’s comfortabele nummer 5 plek op een lijst op basis van conventionele maatregelen .

Onze enorm opgeblazen schuldgestuurde levensstandaard is volledig en volledig afhankelijk van de voortdurende creatie van meer schulden.

In essentie is uit deze studie gebleken dat we zonder schulden helemaal geen economie zouden hebben. Bloomberg zegt zelfs dat het inkomen per hoofd van de VS zou instorten van $ 66.900 per jaar tot “negatieve $ 4.857” …

Om deze enigszins dystopische maatregel te krijgen, nam Bloomberg het 2020-bbp van elke economie, zoals geprojecteerd door het Internationaal Monetair Fonds, als uitgangspunt. We hebben vervolgens het aantal aangepast door de mogelijkheid om te lenen te verwijderen, terwijl we reserves toevoegden om een ​​alternatieve vermogensmaatstaf te creëren.

Het Amerikaanse inkomen per hoofd van $ 66.900 zou met deze maatregel worden verlaagd naar $ 4.857. Dat is een totaal verlies van bijna $ 72.000 voor elke man, vrouw en kind.

Het enige dat ons afhoudt van volledige en totale economische ineenstorting is het feit dat de schuld als wijn stroomt.

Maar wat zou er gebeuren als er op een dag een soort grote nationale crisis zou uitbreken en iedereen ineens bang was om geld te lenen?

Dat is iets om over na te denken, omdat een dergelijk scenario veel dichterbij kan zijn dan veel mensen denken.

De grootste reden voor de enorme rally op de aandelenmarkt van vorige week was het “optimisme” opnieuw aangewakkerd dat de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China op het punt van een ander staakt-het-vuren staat na telefoongesprekken, nep als ze zijn geweest, tussen de VS en de Chinese kant . Dit vertaalde zich in speculatie dat een nieuwe ronde van tariefverhogingen gepland voor dit weekend niet zal plaatsvinden of wordt uitgesteld.

Dat gebeurde echter niet, en met geen handelsdeal in zicht, sloeg de regering Trump om 12:00 uur op zondag tarieven op $ 112 miljard aan Chinese invoer, de laatste escalatie in een handelsoorlog die de wereldeconomie tot stilstand bracht, stuurde Duitsland in een recessie en gaf de markt een alibi om te blijven stijgen omdat, wacht erop, “er een handelsovereenkomst op handen is .

De Chinezen wisten dat deze tarieven op het punt stonden in werking te treden, en dus stonden ze al een minuut later klaar om te vergelden.

Natuurlijk zullen veel Amerikaanse bedrijven extreem hard worden getroffen door deze tarieven die de Trump-administratie zojuist heeft ingevoerd.

Dat betekent dat wanneer een elektronicabedrijf vanaf 1 september een tv, of een slimme luidspreker of een drone uit China importeert, het 15% belasting aan de Amerikaanse overheid moet betalen.

Uiteindelijk zal dit de prijzen op gadgets en andere producten voor mensen in de Verenigde Staten verhogen, zei Bronwyn Flores, een woordvoerster van de Consumer Tech Association (CTA), een handelsgroep die 2.000 verschillende bedrijven in de elektronica-industrie vertegenwoordigt, inclusief merken zoals Apple en LG en retailers zoals Walmart en Best Buy.

Beleggers kunnen opgelucht ademhalen dat augustus, meestal een volatiele maand voor aandelen, voorbij is, maar de geschiedenis leert dat september nog erger kan zijn voor Wall Street.

Sinds 1950 is september de slechtste maand voor de S&P 500-index, die tijdens de maand gemiddeld 0,5% is gedaald, een fenomeen dat het september-effect wordt genoemd. Volgens de marktgegevens van Dow Jones is de gemiddelde daling van het industriële gemiddelde van Dow Jones in september 1%, terwijl de Nasdaq Composite over het algemeen een gemiddelde daling van 0,5% ziet.

We zullen zien wat dit september met zich meebrengt. Zeker, de dingen zijn nu echt wankel op Wall Street, en elk stuk echt slecht nieuws zal waarschijnlijk een nieuwe golf van paniek veroorzaken.

Bron: Indignatie

Deel het nieuws met anderen: