Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

Bitcoin populairst in probleemeconomieën

Dat zijn in september 2019 dan Nigeria en Zuid-Afrika. Volgens Google search wordt in beide landen het meest ter wereld naar ‘bitcoin’ gezocht op de zoekmachine. Afrika in zijn geheel tekent trouwens een groeiende populariteit op van cryptomunten. ‘Both countries, Nigeria and South Africa—hit by economic reforms and a devaluating national currency, seem to be catching onto Bitcoin in times of financial and political uncertainty.’ Is het toeval dat economische problemen begeleid worden met een hang naar digitale munten?

Slechte gewoonten

Bitcoinafrica.io wijdt er een hele gids aan. ‘The Complete Guide to Bitcoin in Africa.’ Biflatie schreef er eerder al over, net als Infomineo.com, dat ondanks een enorme economische achterstand, Afrika tegelijk over een groot voordeel beschikt. Omwille van de ‘blank playground to test and validate new concepts.’ Terwijl westerse economieën vooralsnog de balast dragen van gevestigde instituten, gebruiken en gewoontes, met fiatmunten ingebed in ons systeem. Wij moeten a.h.w. eerst slechte gewoonten nog afleren, waar een werelddeel als Afrika meteen klaar is voor zogenaamde ‘goede gewoonten’. Lees: cryptomunten gebruiken. Een munt die ze zelf kunnen beheersen, ooit misschien en hopelijk zelfs op de wereld grondstoffenbeurzen. Om dan mogelijk wel een faire prijs te krijgen voor hun matières premières!

Probleemlanden

In 2015 gebeurde ‘Bitcoin’ opzoeken dan weer het meest in Griekenland. Niet toevallig omwille van de economische problemen aldaar in die periode? Vervolgens was het de beurt aan Venezuela. Een land dat al jaren kampt met hyperinflatie. Het kwam in 2016 op nummer één van de landen waar ‘bitcoin’ het meest opgezocht werd. Anno 2019 is het Nigeria, direct gevolgd door Zuid-Afrika.

Bron: Biflatie.nl

Deel het nieuws met anderen: