Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

3 Verrassende dingen die je ook met schoonmaak handschoenen kunt doen

Met een paar simpele schoonmaakhandschoenen kun je veel meer dan alleen je handen beschermen

Heb je nog een paar schoonmaakhandschoenen in je keukenkastje liggen, dan hoef je deze niet alleen voor het schoonmaken te gebruiken. Heb je ze niet in huis, dan schaf je ze al aan voor slechts een paar cent in de winkel. Geloof ons, dat loont, want de handschoenen zijn ook te gebruiken voor drie andere verrassende dingen in het huishouden.

Hier zijn drie verrassende dingen die een paar afwashandschoenen voor je kunnen doen.

1. Dierenharen uit de bekleding

Als je huisdieren hebt, weet je dat het opruimen van dierenhaar een van de ergste irritaties is van het bezitten van huisdieren. Waar komt dat haar toch overal vandaan? Gelukkig kunnen schoonmaakhandschoenen de uitkomst bieden. Je kunt ze droog gebruiken of bevochtigen met wat water, maar het enige wat je hoeft te doen is met de handschoen over het oppervlak te laten gaan om al die losse haren te verzamelen. Let op: je moet misschien de handschoen tussendoor afspoelen en herhalen als je beestje extra veel haren verloren heeft.

2. Potten openen

Het is iedereen vast weleens overkomen dat je met geen mogelijkheid beweging kreeg in een glazen pot. Nu zijn er natuurlijk speciale, en ook vooral, dure hulpmiddelen om een pot te kunnen openen. Heb je deze niet in huis, maar ben je wel in het bezit van een paar goedkope schoonmaakhandschoenen? Dan kunnen deze ook de uitkomst bieden. Doe een handschoen aan en probeer nu nogmaals de deksel van de pot af te schroeven. Je zal zien dat het rubber helpt om meer weerstand te bieden, zodat de deksel gemakkelijk open schroeft.

3. Elastiekjes

Heb je je schoonmaakhandschoenen al vaak gedragen en beginnen ze te slijten? Gooi ze dan nog niet weg! Je kunt namelijk nog elastiekjes van de oude handschoenen maken. Snijd horizontaal door de handschoenen om verrassend stevige elastiekjes van verschillende maten en breedtes te maken. De vingers maken kleine elastiekjes en de mouwdelen maken veel grotere, wat van pas kan komen bij grotere dingen.

Bron: Tips en Weetjes.nl / The Kitchen

Deel het nieuws met anderen: