Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

Boeren doelbewust de nek omgedraaid. Dit is het enige echte verhaal achter de halvering van de veestapel

Afgelopen week trokken boeren massaal naar Den Haag in reactie op de opmerking over het halveren van de veestapel door D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

De Groot was tot 2017 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), die de belangen van melkveehouders behartigt.

Vervolgens stapte De Groot over naar D66, om daar doodleuk te verkondigen dat de veestapel gehalveerd moet worden.

Negatief beeld

Duizenden boeren uit het hele land togen met hun trekker naar het Malieveld om te protesteren. Het gevolg: de drukste ochtendspits ooit.

De boeren vinden dat politici, media en activisten de laatste jaren een negatief beeld over hen hebben geschetst.

Corrupt

Het probleem zit dieper. LTO Nederland, de NZO, overheden, Frans Timmermans, de EU en de VN maken onze boeren en vissers failliet en bouwen in Oekraïne eigenhandig megaboerderijen op waar ze tientallen miljarden aan verdienen.

Daar komt goedkope melk op de markt, waar bovendien aan geknutseld mag worden omdat de wetgeving er zo soepel is (lees: omdat het land zo corrupt is).

Nederlandse boeren wordt de nek omgedraaid en goedkope melk wordt voortaan uit Oekraïne gehaald. Datzelfde geldt voor eieren, vlees en andere producten.

Klimaatpaus

Ondertussen kan Brussel de landbouwsubsidies steeds verder afbouwen.

De nieuwe Europese klimaatpaus, Frans Timmermans, kondigde al aan dat hij de meeste landbouwsubsidies naar klimaatdoelen wil overhevelen.

Bekijk de video hieronder:

Bron: 9ForNews / Blue Tiger Media

Deel het nieuws met anderen: