Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

Ontdekkingsreizigers ontdekken enorme ‘verloren’ ijsgrot met 3 verdiepingen, loopbruggen en gigantische hal op Antarctica

Polaire ontdekkingsreizigers hebben een monumentale “verloren” ijsgrot ontdekt met drie verdiepingen, een gigantische hal, 200 meter looppaden, verschillende meren en een rivier verborgen in Antarctica

De mysterieuze grot werd gevonden op het eiland Galindez, waar ontdekkingsreizigers van de Ukranian Antarctic Expedition (VAE) zijn gevestigd. Er was een bekende ingang naar de grot tegenover het kuststation van het eiland, maar enkele jaren geleden werd de opening geblokkeerd toen een gletsjer in de oceaan verschoof.

Het team zocht onvermoeibaar om een andere ingang naar de grot te vinden. Na verschillende mislukte pogingen vonden ze een opening op een oude Britse basis – alleen om te ontdekken dat de grot eigenlijk drie keer groter is dan het team eerder dacht.

Op de onderste verdieping van de prachtige grot vond het team een bevroren meer en een gigantische hal die bijna net zo hoog is als een gebouw met vier verdiepingen (12 meter), acht meter breed en maar liefst 30 meter lang. Over de drie verdiepingen van de grot en ongeveer 200 meter aan loopbruggen ontdekte het team ook een ijsrivier en een vogelveer in een ijsblok op ongeveer 20 meter onder het oppervlak.

Onderzoekers weten dat de veer niet tot een pinguïn behoort, maar het monster is teruggestuurd naar Oekraïne voor verder onderzoek om precies te bepalen waar het bij hoort en, nog belangrijker, hoe lang het er al was.

Bron: RT / Worldunity

Deel het nieuws met anderen: