Centraal Nieuws

Het echte nieuws!

90% plastic afval oceanen uit Azië en Afrika

Vrijwel dagelijks is de media bezig met ons in te peperen dat ‘wij de oceanen vervuilen met ons plastic afval’.

EU bureaucraten en groene komen met hemelbestormende ”oplossingen’ als het verbieden van plastic rietjes om dit tegen te gaan. Feit is dat 90% van al het plastic afval dat ronddobbert in de oceanen afkomstig is van rivieren uit Azië en Afrika.

Onderzoekers van het Helmholtz Centre for Environmental Reseach uit Duitsland ontdekten dat een klein aantal rivieren verantwoordelijk is voor het overgrote deel van de plastic vervuiling in de oceanen. En geen van die rivieren ligt in Europa of de VS.

‘De top 10 meest vervuilende rivieren transporteren 88 tot 95 % van het afval in de zee’, zegt dr. Christian Schmidt, een hydrogeoloog die de studie leidde, tegen de Daily Mail. ‘De rivieren met het hoogste percentage plastic afval stromen door dichtbevolkte gebieden – bijvoorbeeld de Chinese Yangtze met meer dan een half miljard mensen.

90% plastic afval oceanen uit Azië en Afrika | Vrijspreker.nl Terwijl de Westerse media, NGO’s en politiek tot vervelens toe blijft doempreken over onze aardebedreigende levenswijze, wordt er vrijwel niets gezegd tegen de mensen in de landen die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de vervuiling.Dit is één van de redenen waarom steeds meer mensen sceptisch staan ten opzichte van de ware redenen van de milieu- en klimaatbeweging die meer en meer op een dolgedraaide communisme 2.0 propagandamachine begint te lijken.

Bron: Vrijspreker / Infowars

Deel het nieuws met anderen: